Natuur
Recreatiegebied Spaarnwoude

Ontdek het veelzijdige Spaarnwoude

Recreatiegebied Spaarnwoude vlakbij Amsterdam, Haarlem en hoofddorp. Voor wie de drukte van de steden wil ontvluchten en de natuur in wil, is Spaarnwoude een oase van groengebied. Hier kom je volledig tot rust en ontdek je de rijke natuur van Noord-Holland, of haal je je hart op met allerlei sportactiviteiten. 

Het recreatiegebied heeft een rijke geschiedenis, die je in elk soort element terugvindt. Spaarnwoude, zoals we het nu kennen, vind haar oorsprong in de jaren '60. Het doel was om meer recreatiegebieden te creëren, zodat de natuur ook een buffer heeft. In die tijd raakten Haarlem en Amsterdam steeds meer dichtbevolkt. Daardoor groeide de behoefte voor vermaak buiten de stad en kwam er meer vraag naar een plek te recreëren. Hierdoor werd een open polder van 3000 hectare gekozen tussen Amsterdam en Zuid-Kennemerland en kreeg het de naam 'Spaarnwoude'. Dit is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in de buurt. Naast het prachtige natuurlandschap, kan je op ontdekkingstocht en leer je meer over: Het Oer-IJ, de Stompe Toren, Molen de Veer en allerlei bijzondere kunst. Wil je meer weten over de rijke geschiedenis? Lees dan hier verder.

Naast de bijzondere historie van Spaarnwoude, zijn er ook allerlei activiteiten, evenementen en nog veel meer. Voor ieder wils is een weg! Bekijk hier de agenda en plan je reis naar dit prachtige recreatiegebied.

+31 (0)23 5202 820

be on time

get early access to the best
offers, get newsletter

Schrijf je in
© The Style Outlets 2021