Opent op 26 november 2020

19,000 m²

bruto huuroppervlakte

100

winkels

2200

parkeerplaatsen

200

plekken voor fietsen

Introductie

Amsterdam The Style Outlets wordt het eerste en enige outletcentrum in de Randstad en bevindt zich op slechts 8 minuten met de trein vanaf het centrum van Amsterdam. Het outletcentrum is gelegen in een van de snelst groeiende gebieden van Nederland; de Randstad en op het moderne SugarCity terrein.

Het outletcentrum opent op 26 november haar deuren. De ongeveer 100 winkels met een exclusieve mix van internationale en Nederlandse topmerken bieden bezoekers een mooie, nieuwe winkelbeleving. Daarnaast biedt het centrum straks een aantrekkelijk aanbod van extra diensten in een gastvrije omgeving.  Dit maakt Amsterdam The Style Outlets de ideale bestemming voor een dagje uit met de hele familie. 

De architectuur bevat elementen die lijken op oude fabrieksgebouwen. Doordat het outletcentrum gebouwd wordt op palen en aan het water ligt, lijkt het centrum vrijwel uit het water op te rijzen. Een duidelijke verwijzing naar de traditionele Amsterdamse architectuur.  

Amsterdam The Style Outlets wordt ontwikkeld door NEINVER, een van Europa’s leidende ontwikkelaars en beheerders van outletcentra, in een joint venture met Nuveen Real Estate.

Benieuwd naar de mogelijkheden om het NEINVER Management Team van Amsterdam The Style Outlets te versterken? Bekijk hier onze vacatures.

 

Nieuws

Amsterdam The Style Outlets opent op 26 november haar deuren

Halfweg, 15 september 2020 – Modeliefhebbers kunnen al over een kleine drie maanden hun hart ophalen bij Amsterdam The Style Outlets: het eerste outletcentrum in de Randstad opent op 26 november haar deuren met een mix van populaire merken, waaronder een aantal nieuwe namen in de Nederlandse outletmarkt. Onder andere adidas, Björn Borg, GUESS, New Balance, Nike, O’Neil, PUMA, Salomon and The Kooples openen een winkel in één van de kenmerkende panden van het outletcentrum. In de komende maanden zal Amsterdam The Style Outlets haar andere merken bekend maken.

“We zijn ontzettend blij dat we vanaf 26 november onze bezoekers in ons centrum kunnen ontvangen,” vertelt Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets. “Het is natuurlijk een bijzonder jaar geweest vanwege COVID-19 en ons team heeft hard gewerkt om de bouw alsnog volgens planning te realiseren. We kijken er enorm naar uit om onze bezoekers te ontvangen en doen er alles aan om hen op veilige en verantwoorde wijze een fijne winkelervaring te geven.”

Mode als een outlet
Naast een premium aanbod van uiteindelijk rond de 100 winkels, biedt Amsterdam The Style Outlets bezoekers een verscheidenheid aan cafés, restaurants en concierge services voor een zorgeloze winkelervaring. In combinatie met de rijke geschiedenis van het historische SugarCity-terrein waar het outletcentrum op is gevestigd én de nabijheid van het Amsterdamse stadscentrum, wenst Amsterdam The Style Outlets een ruimte te creëren waar bezoekers zich kunnen laten inspireren. “Mode is een vorm van zelfexpressie, een outlet,” licht Herben toe. “Het is daarom ons doel dat bezoekers niet alleen hun nieuwste modeaanwinsten bij ons kunnen vinden, maar dat zij zich hier ook kunnen laten inspireren en van iedere minuut kunnen genieten.”
 
Extra parkeerplaatsen
Amsterdam The Style Outlets opent bovendien met 250 autoparkeerplaatsen meer dan voorzien. Op het terrein is plaats voor 200 fietsen en 2.200 auto’s. Door de handige ligging aan de N200, vlak bij de Amsterdamse ringweg en diverse snelwegen, én de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, is met Amsterdam The Style Outlets een fijne winkelervaring binnen handbereik. 
 
Shop Safe, Stay Safe 
De bouwwerkzaamheden bij Amsterdam The Style Outlets vinden plaats met inachtneming van de voorschriften van het RIVM en de betrokken autoriteiten. NEINVER, de ontwikkelaar van Amsterdam The Style Outlets, is daarnaast een samenwerking aangegaan met inspectie- en certificeringsorganisatie SGS, om verzekerd te zijn van de beste veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus. Als onderdeel van NEINVER’s ‘Shop Safe, Stay Safe’ programma, dienen al NEINVER’s outletcentra - waaronder Amsterdam The Style Outlets – te voldoen aan strenge hygiënestandaarden en social distancing richtlijnen. Met onder andere aangescherpte hygiëneprotocollen, toegankelijke desinfectievoorzieningen en monitoringsteams doet Amsterdam The Style Outlets er alles aan haar bezoekers na de opening een fijne en veilige winkelervaring te bieden. 

50% bouwwerkzaamheden Amsterdam The Style outlets gereed

20 februari 2020, Halfweg – Amsterdam The Style Outlets heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De helft van de bouwwerkzaamheden voor het outletcenter dat in de herfst van 2020 haar deuren zal openen, is afgerond.

“Amsterdam The Style Outlets krijgt nu snel en steeds meer vorm,” zegt Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets. “We hebben recent ons team uitgebreid met een Marketingmanager en een Retailmanager, de helft van de bouwwerkzaamheden is al afgerond en ook de verhuur vordert snel.”

‘'Inmiddels is al bijna 80% van de beschikbare retailruimte toegezegd. Hier zitten verschillende, zeer gewilde bedrijven tussen. Voor een aantal van hen wordt de winkel in Amsterdam The Style Outlets zelfs de eerste outletwinkel in Nederland, daar zijn we natuurlijk heel trots op.”

In het centrum zijn straks ongeveer 115 winkel units op 19.000 vierkante meter bruto huuroppervlakte te vinden, waarvan 1.000 vierkante meter volledig gebruikt zal worden voor een mix van restaurants en cafés.

Haarlemmermeerse wethouder Ruigrok bezoekt Amsterdam The Style Outlets

 Amsterdam The Style Outlets heeft recent wethouder Marja Ruigrok verwelkomd om de laatste ontwikkelingen van het outletcentrum te laten zien. Het project, waarvan de eerste steen in juni van dit jaar werd gelegd, krijgt snel vorm.

Amsterdam The Style Outlets’ Center Manager Marcel Herben gaf wethouder Ruigrok en Frits Vloon, Senior Projectmanager van de gemeente Haarlemmermeer, een rondleiding over de bouwplaats en liet de laatste ontwikkelingen zien. De nieuw opgeleverde stalen constructie toont nu het silhouet van de retailruimte, waarvan inmiddels bijna 80% is ingevuld. Marcel Herben: ‘Het was een genoegen om wethouder Marja Ruigrok en Frits Vloon hier te verwelkomen en samen een kijkje te nemen op de bouwplaats. We zagen elkaar voor het laatst tijdens de eerstesteenlegging in juni en het is mooi om hen te laten zien hoe het centrum sindsdien steeds meer vorm heeft gekregen. We kijken ernaar uit om hen in het voorjaar weer te verwelkomen en nog meer mooie ontwikkelingen te laten zien, hier bij Amsterdam The Style Outlets!’

Amsterdam The Style Outlets opent haar deuren voor bezoekers in de herfst van 2020.

Nieuwe mijlpaal: Stalen constructie toont silhouet Amsterdam The Style Outlets

7 oktober 2019 – Na de eerstesteenlegging van Amsterdam The Style Outlets afgelopen juni, heeft het outletcentrum een nieuwe mijlpaal bereikt: de nieuw opgeleverde stalen constructie toont nu het silhouet van de in de herfst van 2020 te openen winkels.

De stalen constructie werd geïnstalleerd op twee lagen aan parkeergelegenheid, die eerder deze zomer al werden ontwikkeld. Het outletcentrum zal beschikken over 19.000 m2 bruto huuroppervlakte met ongeveer 115 winkels, waarvan 1.000 m2 volledig ingezet zal worden voor horeca, met een mix van cafés en restaurants. Op dit moment is de invulling van meer dan 70% van de beschikbare retailruimte al zeker.

Amsterdam the Style Outlets opent haar deuren in de herfst van 2020 op het moderne SugarCity terrein vlakbij Amsterdam.

Amsterdam The Style Outlets op MAPIC 2019

NEINVER en Amsterdam The Style Outlets zijn aanwezig op MAPIC 2019 in het Palais des Festivals in Cannes (Frankrijk) van 13 tot 15 november. Kom ons bezoeken!

Amsterdam The Style Outlets verkrijgt BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk in ontwerpfase

Halfweg, 9 september 2019 – Neptune, een joint venture tussen NEINVER en Nuveen Real Estate, heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk in de ontwerpfase verkregen voor Amsterdam The Style Outlets.

Het outletcentrum, waarvan de eerste steen in juni van dit jaar werd gelegd in de opmaat naar de opening in de herfst van 2020, implementeert hoge duurzaamheidsstandaarden. Dit is in lijn met de commitment van de Joint Venture om milieuverantwoorde- en efficiënte projecten te ontwikkelen. De focus van de duurzaamheidsontwikkelingen in het centrum ligt op het bieden van een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, efficiënt gebruik van energie en water en een bewuste keuze in het gebruik van bouwmaterialen.

Amsterdam The Style Outlets wordt het eerste outletcentrum in de Randstad, een van de meest welvarende en dichtstbevolkte regio’s van Europa. Gelegen in Halfweg, nabij Haarlem en Amsterdam, heeft het centrum een verzorgingsgebied van 12 miljoen mensen binnen 90 minuten rijden. Daarnaast is Amsterdam The Style Outlets goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo brengt de trein bezoekers vanaf Amsterdam Centraal in 8 minuten naar het outletcentrum en vanaf Schiphol in 10 minuten. In het centrum zijn straks ongeveer 115 winkels op 19.000 m2 bruto huuroppervlakte te vinden, waarvan 1.000 m2 volledig gebruikt zal worden voor horeca met een mix van restaurants en cafés. Op dit moment is de invulling van 70% van de beschikbare retailruimte zeker.

De constructie wordt Neptune’s eerste outletcentrum in Nederland en de 14 e Europese aanwinst in het portfolio van de Joint Venture. Neptune werd in 2014 opgericht door NEINVER, een marktleider op het gebied van vastgoedinvesteringen, ontwikkeling en management en Nuveen Real Estate, een van de grootste vastgoed investeringsmanagers in de wereld.

Over NEINVER

NEINVER is een Spaanse multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling, verhuur en het beheer van een breed scala aan vastgoed. De leider in outletcentra in Spanje en Polen en de tweede grootste in Europa heeft twee eigen merken: The Style Outlets en FACTORY.

NEINVER is opgericht in 1969 en beheert op dit moment 18 outletcentra, 5 winkelcentra (inclusief de centra in de pijplijn) en meer dan 800 merken in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Nederland. NEINVER heeft 90% van haar outletportfolio in Europa gecertificeerd onder BREEAM In-Use en onder drie ISO- normen (9001, 14001 en 50001).

www.neinver.com

Over Nuveen Real Estate

Nuveen Real Estate is één van de grootste vastgoedinvesteerders ter wereld, met 125 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Door een aantal fondsen en mandaten te managen die zowel schulden als aandelen over verschillende geografische gebieden, sectoren en beleggingsstijlen omvatten, biedt Nuveen Real Estate toegang tot elk aspect van vastgoedbeleggingen.

Met meer dan 80 jaar beleggingservaring en meer dan 500 vastgoedprofessionals* verspreid over 20 steden in de Verenigde Staten, Europa en Azië/Oceanië, biedt het platform een ongeëvenaard geografisch bereik, dat gepaard gaat met een diepgaande sectorkennis. Kijk voor meer informatie op nuveen.com.

*285 vastgoed investment professionals, ondersteund door 250+ Nuveen collega’s. Bron: Nuveen, 30 september 2018.

www.nuveen.com

Eerstesteenlegging markeert vooruitgang Amsterdam The Style Outlets

Halfweg, 25 juni 2019 – NEINVER, een bedrijf gespecialiseerd in investeringen, ontwikkeling en beheer van vastgoed en leider in outletcentra in Spanje en Polen en Nuveen Real Estate, een van de grootste investment managers ter wereld, hebben de officiële eerste steen van Amsterdam The Style Outlets gelegd. Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets, legde op vrijdag 21 juni samen met onder anderen wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer symbolisch de eerste steen van het outletcentrum. Op dit moment is de invulling van 70% van de beschikbare retailruimte zeker, een hoog percentage in deze fase van het project.

In het bijzijn van een aantal buren, ondernemers, politici en andere betrokkenen bij het project vond een korte ceremonie plaats waarbij diverse succeswensen in de eerste steen zijn vereeuwigd. Herben kijkt uit naar de opening van Amsterdam The Style Outlets in de herfst van 2020: “We kunnen niet wachten om onze deuren te openen en onze nationale en internationale bezoekers een dagje uit te bieden. Maar liefst 70% van de invulling van de beschikbare retailruimte is al zeker en dat is echt een prestatie. Dit laat zien dat er veel vraag is naar Amsterdam The Style Outlets. Het leggen van de eerste steen markeert een belangrijk moment in de bouw, je ziet het nu echt opschieten.”

Marja Ruigrok, wethouder van de gemeente Haarlemmermeer: “Samen zijn we van start gegaan met een zeer bijzondere ontwikkeling in een uniek, dynamische én inspirerend gebied.  Ik vind het fantastisch dat het voormalige terrein van de suikerfabriek een nieuwe bestemming heeft gekregen. Dit is een erg goede ontwikkeling voor de regio.”

Amsterdam The Style Outlets, een ontwikkeling van NEINVER en Nuveen Real Estate, wordt het eerste en enige outletcentrum in de Randstad. Het centrum komt op het SugarCity terrein in Halfweg te staan, een locatie met een rijke historie vlakbij Amsterdam en Haarlem, waar vroeger een suikerfabriek gevestigd was. Door haar locatie is Amsterdam The Style outlets goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo brengt de trein bezoekers vanaf Amsterdam Centraal in 8 minuten naar het centrum en vanaf Schiphol in 10 minuten. In het centrum zijn straks ongeveer 115 winkels van internationale en Nederlandse topmerken te vinden op 19.000 m2 bruto huuroppervlakte.

Over NEINVER

NEINVER is een Spaanse multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling, verhuur en het beheer van een breed scala aan vastgoed. De leider in outletcentra in Spanje en Polen en de tweede grootste in Europa heeft twee eigen merken: The Style Outlets en FACTORY.

NEINVER is opgericht in 1969 en beheert op dit moment 18 outletcentra, 5 winkelcentra en meer dan 800 merken in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Nederland.

In Polen beheert NEINVER een keten van vier FACTORY outletcentra – in Warschau (Ursus en Annopol) en in Krakau en Poznan – en beheert daarnaast Silesia Outlet in Gliwice en het Future retail park in Krakau.

De NEINVER Group heeft BREEAM duurzaamheidscertificering voor 90% van haar outletportfolio in Europa.

www.neinver.com 

Over Nuveen Real Estate

Nuveen Real Estate is één van de grootste vastgoedinvesteerders ter wereld, met 125 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Door een aantal fondsen en mandaten te managen die zowel schulden als aandelen over verschillende geografische gebieden, sectoren en beleggingsstijlen omvatten, biedt Nuveen Real Estate toegang tot elk aspect van vastgoedbeleggingen.

Met meer dan 80 jaar beleggingservaring en meer dan 500 vastgoedprofessionals* verspreid over 20 steden in de Verenigde Staten, Europa en Azië/Oceanië, biedt het platform een ongeëvenaard geografisch bereik, dat gepaard gaat met een diepgaande sectorkennis. Kijk voor meer informatie op nuveen.com

*285 vastgoed investment professionals, ondersteund door 250+ Nuveen collega’s. Bron: Nuveen, 30 september 2018.

www.nuveen.com

NEINVER stelt Marcel Herben aan als Center Manager voor Amsterdam The Style Outlets

Amsterdam, 3 juni 2019 – NEINVER, een bedrijf gespecialiseerd in investeringen, ontwikkeling en management van vastgoed, heeft Marcel Herben aangesteld als eerste Center Manager bij NEINVER’S Amsterdam The Style Outlets. Het eerste outletcentrum in de Randstad wordt gebouwd op het SugarCity terrein in Halfweg en opent haar deuren naar verwachting in de herfst van 2020.

Bij Amsterdam The Style Outlets wordt Marcel verantwoordelijk voor het leidinggeven aan en coördineren van alle activiteiten van het outletcentrum. Hij zal werkzaam zijn vanuit NEINVER’S Nederlandse kantoor dat zich bevindt op het SugarCity terrein in Halfweg. Marcel is sinds 2003 werkzaam in de retailsector met een scherpe aandacht voor het overtreffen van de verwachtingen van de klant en het aanbieden van een complete winkelervaring. Hij werkte onder meer als retailmanager en operationsmanager bij Hoogenbosch Retail Group, als Head of Monobrand Retail Benelux bij Swarovski Benelux en als Head of Retail Nederland bij Rituals Cosmetics. Het afgelopen jaar was Marcel werkzaam als Chief Sales Officer bij Vidrea Retail BV, waar hij verantwoordelijk was voor 132 winkels en leidinggaf aan zes regiomanagers.

Marcel over zijn nieuwe aanstelling: “Ik kijk ernaar uit om in deze ontwikkelingsfase deel uit te gaan maken van dit project. De eerste fase van de bouw zit erop en we werken nu echt naar de opening van volgend jaar toe.”

Hij vervolgt: “Amsterdam The Style Outlets zal straks profiteren van een groot verzorgingsgebied en van de miljoenen toeristen die Amsterdam en de regio bezoeken. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat Amsterdam The Style Outlets bezoekers de beste service en een echte beleving biedt wanneer zij het outletcentrum bezoeken.”

Over Amsterdam The Style Outlets

Amsterdam The Style Outlets is het eerste outletcentrum in de Randstad. Op deze winkellocatie zijn straks meer dan 115 winkels van premium merken te vinden. De restaurants, cafés, recreatiegebieden en kindvriendelijke zones maken Amsterdam The Style Outlets bovendien een zeer aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit met de hele familie. Het outletcentrum komt op het SugarCity terrein in Halfweg te staan, een locatie met een rijke historie vlakbij Amsterdam en Haarlem, waar vroeger een suikerfabriek gevestigd was.

Over NEINVER

NEINVER is een Spaanse multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling, verhuur en het beheer van een breed scala aan vastgoed. De leider in outletcentra in Spanje en Polen en de tweede grootste in Europa heeft twee eigen merken: The Style Outlets en FACTORY.

NEINVER is opgericht in 1969 en beheert op dit moment 18 outletcentra, 5 winkelcentra (inclusief de centra in de pijplijn) en meer dan 800 merken in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Nederland.

NEINVER heeft 90% van haar outletportfolio in Europa gecertificeerd onder BREEAM In-Use en onder drie ISO-normen (9001, 14001 en 50001).

Work in progress

Benieuwd naar de bouw van Amsterdam The Style Outlets? Iedere maand delen wij hier een time-lapse video – zodat je op de hoogte blijft van de voortgang!

Hieronder vind je de update van juni 2020:

Locatie

Amsterdam The Style Outlets komt tussen Amsterdam en Haarlem te liggen. Het wordt het eerste outletcentrum in de Randstad.

Amsterdam The Style Outlets ligt:

 • aan de N200 die Amsterdam en Haarlem met elkaar verbindt;
 • vlakbij diverse snelwegen die heel Nederland verbinden;
 • vlakbij de Amsterdamse ringweg;
 • naast het treinstation Halfweg-Zwanenburg – twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station;
 • 10 minuten vanaf Schiphol, dat jaarlijks 71,1 miljoen reizigers verwerkt.

Architectuur

Het concept van het Amsterdam The Style Outlets is geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen, een verwijzing naar de Nederlandse architectuur. De 180 meter hoge zuil gaat de bouwstijl van SugarCity aanvullen. Daarnaast zal het potentiële klanten aantrekken doordat het duidelijk zichtbaar is vanaf de weg tussen Amsterdam en Haarlem en de Ringvaart.

De façade lijkt op een dynamische mozaïek van appartementen en industriële gebouwen. Deze wordt vervaardigd van materialen die de Nederlandse architectuur kenmerken: bakstenen, hout en glas.

Het outletcentrum zal compact worden gebouwd. Bovenop de twee verdiepingen van de parkeergarage komt een klein ‘dorp’ met kleine straten en pleinen met winkels en restaurants. Het design is ontworpen door het architectenbureau Common Affairs.

Verzorgingsgebied

 • 12,1 miljoen
  Potentiële consumenten tussen 0-90 minuten rijafstand
 • €73 miljard
  Koopkracht
 • Vierde grootste
  Metropoolregio in Europa
 • De Randstad is goed voor meer
  Dan 50% van het Nederlands BBP

Plattegrond

0

SugarCity

Amsterdam The Style Outlets maakt deel uit van het moderne SugarCity complex, een postindustrieel gebied waar ooit een suikerfabriek gevestigd was (1863-1992) en dat wordt gezien als een zeer aantrekkelijk investeringsgebied in de Randstad. Het vernieuwingsproject omvat een gebied van 110.000 vierkante meter, waarbij een historische uitstraling wordt gecombineerd met diverse moderne functies: entertainment, kantoren en retail.

Toerisme

Amsterdam is de derde meest bezochte stad in Europa. Op deze populaire toeristenbestemming boekten in 2018 16,9 miljoen bezoekers een hotelovernachting, één miljoen meer dan in 2017 (+6,8%). 

In 2018 werden er in de Randstad meer internationale conferenties georganiseerd dan in welke andere Europese regio dan ook. Amsterdam is daarnaast wereldwijd de derde favoriete locatie voor multinationals om hun hoofdkantoor te vestigen.

Amsterdam The Style Outlets zal op een strategische locatie worden gebouwd, dichtbij het centrum van Amsterdam (8 minuten met de trein) en de luchthaven Schiphol (10 minuten met de auto). In 2018 maakten 71,1 miljoen passagiers gebruik van Schiphol (+3,7% vs. 2017). 

BREEAM

NEINVER werkt niet alleen aan het behalen van de gestelde technische criteria voor haar outletcentra, maar garandeert ook dat alle centra een benchmark vormen voor duurzame ontwikkeling.

Het bedrijf zorgt ervoor dat het gehele portfolio voldoet aan de BREEAM-vereisten. In september 2019 heeft Amsterdam The Style Outlets het BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk in de ontwerpfase verkregen.

Onze toewijding aan het milieu als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid geldt niet alleen in de ontwerpfase van de projecten, maar blijft gelden wanneer onze centra eenmaal in gebruik zijn. We richten ons hierbij op duurzame oplossingen op het gebied van energie, de uitstoot van broeikasgassen, water en de productie en het beheer van afval.

De verschillende duurzaamheidsmaatregelen in en rondom het gebouw kunnen worden verdeeld in zes categorieën:

 

Het bevorderen van transport met geen of een lage CO2-uitstoot Afvalbeheer

Het type materiaal dat wordt gebruikt en de herkomst daarvan Het verlagen van energie- en waterverbruik

Flexibiliteit in het design van de winkels om goed in te kunnen spelen op de wensen van de consument, zoals een verandering van winkels Het gebruik van een water-ecosysteem

 

 

Lees hier meer over de duurzaamheidsmaatregelen binnen Amsterdam The Style Outlets.

Contact

Suikersilo-West 18
6e verdieping
1165 MP HALFWEG , NH
Netherlands
Noord Holland NL