Excursions
Beer tasting Jopenkerk

Proef het authentieke bier van de Jopenkerk

In de veertiende eeuw groeit de stad Haarlem uit tot één van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Brouwerijen draaien op volle toeren en het gerstenat wordt in ‘Jopen’ (vaten van 112 liter) over het Spaarne vervoerd. Jopen bier staat bekend als kwalitatief goed bier en is zelfs bekend in het buitenland. Op 8 juni 2010 wordt er een kerk in Haarlem omgetoverd tot Jopenkerk, door brouwer Chris Wisse. Kort daarna, 11 november 2010, kunnen de eerste bezoekers genieten van een proeverij van het Jopenbier en bijbehorende tour. Klik hier om de volledige geschiedenis van de Jopenkerk te lezen.

Naast de brouwerij op zichzelf, kan je ook lekker lunchen of genieten van een glas Jopenbier in het grand café van 10:00 tot 01:00 uur. Boek hier je reservering bij het grand café. Het bevindt op de begane grond.

Nog meer variatie qua dineren? Dan heb je ook nog op de eerste etage het restaurant. De menukaart biedt een grote verscheidenheid aan gerechten met een knipoog naar het eigen Jopenbier. Ook voor de niet-bierliefhebbers hebben ze een uitgebreide wijnkaart. Klik hier om een reservering te maken.

Vanuit het grand café en restaurant kan je het volledige brouwproces van het Jopenbier aanschouwen. Van maandag t/m vrijdag wordt hier hard gewerkt door de brouwers, om overheerlijke Jopenbier te brouwen. 

Plan hier je reis naar de Jopenkerk.

31 (0)23 533 41 14

be on time

get early access to the best
offers, get newsletter

Schrijf je in
© The Style Outlets 2023