Opent binnenkort vlakbij Amsterdam

200

plekken voor fietsen

1.950

parkeerplaatsen

115

winkels

1.000m2

restaurants

Inleiding

Amsterdam The Style Outlets is één van de drie nieuwe Style Outlets projecten die worden gebouwd in Europa en de eerste in Nederland. Het is gelegen in Halfweg, halverwege tussen Amsterdam en Haarlem en vlakbij Schiphol. Het is het eerste outlet centrum in de Randstad.

Het gaat deel uit maken van een moderne postindustriële zone die bekend staat als “Sugar City” en wordt beschouwd als een snel groeiend gebied in Nederland.

De eerste fase van Amsterdam The Style Outlets wordt naar verwachting in 2019 opgeleverd.

Het centrum zal worden gebouwd en beheerd door NEINVER – één van de grootste Europese ontwikkelaars en managers van outlet centra, met grote internationale ervaring.

News

Meer dan de helft van de winkelruimte verhuurd - Amsterdam The Style Outlets

Bekende nationale en internationale merken hebben grote belangstelling getoond in winkelruimte in Amsterdam The Style Outlets; meer dan vijftig procent van de ruimtes is momenteel verhuurd. Sebastian Sommer, Business Development Director Europe, is blij met de belangstelling in deze fase van het project: "Meestal willen die merken eerst muren zien staan.''

De meeste merken zijn luxueuze merken uit het hogere segment. Welke dit precies zijn wordt ongeveer een half jaar voor de opening bekend gemaakt. Zestig tot zeventig procent van de winkels zal kleding aanbieden, daarnaast komen er winkels met sportartikelen, accessoires en woonartikelen. Ook is er ruimte voor recreatiezones, restaurants en terrassen om de winkelervaring compleet te maken.

De bouw van Amsterdam The Style Outlets in Halfweg gaat zoals gepland, geleidelijk een nieuwe fase in. Het bouwterrein wordt na de voorbereidende fase nu steeds meer bouwrijp gemaakt. De eerste ontwikkelingen zijn zichtbaar. Zo is het water weggepompt, zijn damwanden geplaatst en de grond grotendeels afgegraven. Begin volgend jaar zal de bouw van start gaan.

De opening van het Amsterdam The Style Outlets staat nu gepland voor 2019.

Amsterdam The Style Outlets

Halfweg, 8 november 2016 - Deze week starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Amsterdam The Style Outlets, het eerste outletcenter van NEINVER in Nederland. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder andere uit het opruimen van het terrein, het afgraven en de bouw van een damwand. De werkzaamheden worden uitgevoerd op verzoek van de huidige eigenaar van het terrein en projectontwikkelaar Cobraspen. De omwonenden in de gemeente zijn geïnformeerd over de aanstaande werkzaamheden en eventuele overlast zal zoveel mogelijk worden beperkt. De voorbereidende werkzaamheden zullen ongeveer drie maanden duren en worden uitgevoerd door De Nijs - UBA.
 
Na de voorbereidende fase, zal de bouwfase starten. Amsterdam The Style Outlets opent naar verwachting in 2018 haar deuren en wordt een internationale high-end winkelbestemming met bekende Nederlandse en internationale merken uit het hogere segment. Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige suikerfabriek terrein in Halfweg. Amsterdam The Style Outlets zal een oppervlakte hebben van 18.000 m2 en er zullen ongeveer 115 winkels in komen. Ook is er 1.000 m2 oppervlakte bestemd voor recreatie en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke ruimte. Daarnaast biedt het outletcenter voorzieningen voor 1.950 auto’s waarvan 1.450 in het complex zelf en aanvullend nog 500 plaatsen op het SugarCity-terrein.

Ligging

Amsterdam The Style Outlets ligt tussen Amsterdam en Haarlem. Het wordt het eerste outlet centrum in de Randstad en is gelegen in Halfweg nabij Haarlem, een stad met grote historische waarde en dichtbij de traditionele Nederlandse tulpenvelden.

 • Gelegen aan de N200 die Amsterdam en Haarlem met elkaar verbindt;
 • Vlakbij diverse snelwegen die heel Nederland verbinden
 • Vlakbij de Amsterdamse ringweg
 • Naast het treinstation Halfweg-Zwanenburg – twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station (Met dagelijks 80 treinen richting Halfweg);
 • 10 minuten vanaf Schiphol, dat jaarlijks 52 miljoen reizigers verwerkt

Elevatie

De 180 meter hoge zuil gaat de bouwstijl van Sugar City aanvullen. Daarnaast zal het potentiële klanten aantrekken doordat het duidelijk zichtbaar is vanaf de weg tussen Amsterdam en Haarlem en de Ringvaart.

De façade lijkt op een dynamische mozaïek van appartementen en industriële gebouwen. Deze wordt vervaardigd van materialen die de Nederlandse architectuur kenmerken: bakstenen, hout en glas. De hoofdingang en een verticale tuin fungeren als de meest opvallende en in het oog lopende elementen.

Catchment Area

 • 12.130.000
  potentiële klanten
 • €73 miljard
  koopkracht

Floor Plan

0

Sugar City

Amsterdam The Style Outlets behoort tot het moderne en alom bekende Sugar City complex; een postindustrieel gebied waar ooit een suikerfabriek stond (1863-1992) en wordt gezien als een zeer aantrekkelijk investeringsgebied in de Randstad.

Het Sugar City project omvat een gebied van 118.000 vierkante meter met een historische uitstraling, met diverse moderne functies zal hebben:

 • Kantoren (twee kantoorgebouwen in de stijl van de silo’s van de suikerfabriek)
 • Winkels (inclusief een outlet store en een supermarkt)

Toerisme

Key marketing acties:

 • Samenwerking met kantoren voor toerisme en marketing in steden en de regio
 • Zichtbaarheid in alle gerenommeerde hotels in Amsterdam en de regio (informatie voor conciërges, receptiedesk: uitnodigingen, folders)
 • Samenwerking met grote toeristische bestemmingen in Amsterdam
 • Shuttle Bus diensten
 • Welkomst pakketten en klantenkaarten met additionele kortingen
 • Advertenties in toerisme magazines en buitenreclame op punten waar toeristen veel komen (Schiphol, shuttle bussen, Centraal Station et cetera)
 • Online marketing en een meertalige website
 • Informatie voor toeristen in het centrum
 • Servicepunt voor BTW teruggave in het centrum

De gemiddelde uitgave per dag in 2012 per toerist in Amsterdam uit de belangrijkste markten:

 • Amerikanen € 181
 • Engelsen € 155
 • België € 153
 • BRIC landen € 152
 • Duitsland € 145
 • Spanje € 145
 • Italië € 137
 • Frankrijk € 126

BREEAM

Het ontwerp van onze outletcentra voldoet niet alleen aan de gestelde technische criteria, maar garandeert ook dat NEINVER’S gebouwen een benchmark vormen voor duurzame ontwikkeling.

NEINVER is vastbesloten om de BREEAM-parameters in het gehele portfolio te implementeren. Ook Amsterdam The Style Outlets zit in het proces om het Nederlandse BREEAM-certificaat te behalen.

Onze toewijding aan het milieu als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid geldt niet alleen in de ontwerpfase van de projecten, maar blijft gelden wanneer onze centra eenmaal in gebruik zijn.

Contact

Sugar City, Halweg
Kalverstraat 2
Amsterdam , NH
Netherlands
Noord Holland NL
+34 91 490 22 00