Opent binnenkort vlakbij Amsterdam

19,000 m²

bruto huuroppervlakte

115

winkels

1,950

parkeerplaatsen

200

plekken voor fietsen

Introductie

Amsterdam The Style Outlets wordt het eerste en enige outletcentrum in de Randstad en bevindt zich op slechts 8 minuten met de trein vanaf het centrum van Amsterdam. Het outletcentrum is gelegen in een van de snelst groeiende gebieden van Nederland, in de populaire Randstadregio en op het moderne SugarCity terrein.

Het biedt toeristen en Nederlandse consumenten een mooie, nieuwe winkelervaring, met een exclusieve mix van internationale en Nederlandse topmerken en een compleet aanbod van extra diensten in een gastvrije omgeving.

De architectuur bevat elementen die lijken op oude fabrieksgebouwen en doordat het outletcentrum gebouwd wordt op palen en aan het water ligt, lijkt het centrum vrijwel uit het water op te rijzen. Een duidelijke verwijzing naar de traditionele Amsterdamse architectuur.  

Amsterdam The Style Outlets wordt ontwikkeld door NEINVER, een van Europa’s leidende ontwikkelaars en managers van outletcentra, in een joint venture met TH Real Estate. De opening van het outletcentrum staat gepland voor herfst 2020. 

News

Amsterdam The Style Outlets op MAPIC 2018

NEINVER en Amsterdam The Style Outlets zijn aanwezig op MAPIC 2018 in het Palais des Festivals in Cannes (Frankrijk) van 14 tot 16 november. Kom ons bezoeken!

Locatie

Amsterdam The Style Outlets ligt tussen Amsterdam en Haarlem. Het wordt het eerste outlet centrum in de Randstad en is gelegen in Halfweg nabij Haarlem, een stad met grote historische waarde en dichtbij de traditionele Nederlandse tulpenvelden.

 • Gelegen aan de N200 die Amsterdam en Haarlem met elkaar verbindt;
 • Vlakbij diverse snelwegen die heel Nederland verbinden
 • Vlakbij de Amsterdamse ringweg
 • Naast het treinstation Halfweg-Zwanenburg – twee haltes vanaf Amsterdam Centraal Station (Met dagelijks 80 treinen richting Halfweg);
 • 10 minuten vanaf Schiphol, dat jaarlijks 52 miljoen reizigers verwerkt

Architectuur

De 180 meter hoge zuil gaat de bouwstijl van Sugar City aanvullen. Daarnaast zal het potentiële klanten aantrekken doordat het duidelijk zichtbaar is vanaf de weg tussen Amsterdam en Haarlem en de Ringvaart.

De façade lijkt op een dynamische mozaïek van appartementen en industriële gebouwen. Deze wordt vervaardigd van materialen die de Nederlandse architectuur kenmerken: bakstenen, hout en glas. De hoofdingang en een verticale tuin fungeren als de meest opvallende en in het oog springende elementen.

Catchment Area

 • 12,1 miljoen
  Potentiële consumenten tussen 0-90 minuten rijafstand
 • €73 miljard
  Koopkracht
 • Vierde grootste
  Metropoolregio in Europa
 • De Randstad is goed voor meer
  Dan 50% van het Nederlands BBP

Plattegrond

0

SugarCity

Amsterdam The Style Outlets maakt deel uit van het moderne SugarCity complex, een postindustrieel gebied waar ooit een suikerfabriek gevestigd was (1863-1919) en dat wordt gezien als een zeer aantrekkelijk investeringsgebied in de Randstad. Het vernieuwingsproject omvat een gebied van 118.000 vierkante meter, waarbij een historische uitstraling wordt gecombineerd met diverse moderne functies: entertainment, kantoren en retail.

Toerisme

Amsterdam is de derde meest bezochte stad in Europa. Deze populaire toeristenbestemming werd in 2017 bezocht door ongeveer 17,6 miljoen toeristen (+11% vs. 2016) die samen bijna 13 miljard uitgaven in Amsterdam en omgeving.

In 2017 werden er in de Randstad regio meer internationale conferenties georganiseerd dan in welke andere Europese regio dan ook. Amsterdam is daarnaast wereldwijd de derde favoriete locatie voor multinationals om hun hoofdkantoor te vestigen.

Amsterdam The Style Outlets zal op een strategische locatie worden gebouwd, dichtbij het centrum van Amsterdam (8 minuten met de trein) en de luchthaven Schiphol (10 minuten met de auto). In 2017 maakten 86,4 miljoen passagiers gebruik van Schiphol (+7,7% vs. 2016). 

BREEAM

NEINVER werkt niet alleen aan het behalen van de gestelde technische criteria voor haar outletcentra, maar garandeert ook dat alle centra een benchmark vormen voor duurzame ontwikkeling.

Het bedrijf zorgt ervoor dat het gehele portfolio voldoet aan de BREEAM-vereisten. Ook Amsterdam The Style Outlets zit in het proces om het Nederlandse BREEAM-certificaat te behalen.

Onze toewijding aan het milieu als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid geldt niet alleen in de ontwerpfase van de projecten, maar blijft gelden wanneer onze centra eenmaal in gebruik zijn. We richten ons hierbij op duurzame oplossingen op het gebied van energie, de uitstoot van broeikasgassen, water en de productie en het beheer van afval.

De verschillende duurzaamheidsmaatregelen in en rondom het gebouw kunnen worden verdeeld in zes categorieën: 1) het bevorderen van transport met geen of een lage CO2-uistoot, 2) het verlagen van energie-en waterverbruik, 3) afvalbeheer, 4) flexibiliteit in het design van de winkels om goed in te kunnen spelen op de wensen van de consument, zoals een verandering van winkels, 5)  het type materiaal dat wordt gebruikt en de herkomst daarvan, 6) het gebruik van een water ecosysteem

 

Contact

Suikersilo-West 18
6e verdieping
1165 MP HALFWEG , NH
Netherlands
Noord Holland NL